Zahrnuje mlékárny, pivovary, provozovny na výrobu nápojů (nealkoholických nápojů , džusů atd.), pekárny, závody na zpracování ryb, masných výrobků a zeleniny. Odvětví potravinářské výroby musí splňovat přísné hygienické standardy jako je například HACCP, a proto i podlahový systém musí být v souladu jak s předepsanými normami, tak i vysoce odolný proti agresivním látkám, chemikáliím, kyselinám a zároveň odolávat dlouhodobému zatížení. Díky svým technickým vlastnostem byly pro tento účel mnoho desetiletí využívány klinker dlaždice, ale ty postupně ztrácely na významu, protože nemohly konkurovat masivnímu rozvoji porcelánové dlažby, která má výborné technické vlastnosti, je zcela homogenní, |
odolná vůči chemikáliím, kyselinám a absorce vody je nižší než 0,05%. Rovněž není limitována tvary ani barevnou škálou. |
státními i odbornými institucemi. Dále je již jen na konečném uživateli, aby zajistil správnou údržbu, a tím prodloužil životnost podlahy. V prostředí potravinářského průmyslu se začaly využívat nové spárovací hmoty a dilatační profily z nerezové oceli s výplňovou resistentní hmotou odolnou vůči chemikáliím a kyselinám. |
VIBROCHEM 40®
Speciální podlahový systém, který se aplikuje přímo na betonovou vrstvu, je odolný proti chemikáliím a využívá dilatační spoje z nerezové oceli.
VIBROCHEM 60® - plovoucí systém
Na rozdíl od Vibrochem 40® se tzv. plovoucí systém umístí na několik samostatných vrstev ke zpevnění a vyztužení struktury podlahy. Plovoucí koncept je plně chemicky odolný a využívá dilatační spoje z nerezové oceli.
Pro další informace nás kontaktujte!